Is Queen Maxima wearing a @JANTAMINIAU outfit at the cocktail reception tonight? @josineevers
— HeavenLM (@HeavenQRF) October 23, 2019
□TT pic.twitter.com/1vXBZLiRRD
Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober 2019 in Tokio, Japan, aanwezig bij de inhuldigingsceremonie van de Japanse Keizer Naruhito. Eerder schreven we al over de eerste dag. In deze log hebben we aandacht voor het vervolg van het programma. De Koning en Koningin waren op woensdag 23 oktober aanwezig bij een teaparty. Koningin Maxima ging gekleed in een tweed jurk en bijpassend jasje van Oscar de la Renta.
Ook de Koning van Bhutan, de Zweedse Koning Carl Gustaf en Kroonprinses Victoria, evenals Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary waren aanwezig bij de tea party.
's Avonds waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ook aanwezig bij het banket dat door minister-president Abe en zijn echtgenote werd gegeven ter ere van de inhuldiging. Koningin Maxima ging gekleed in een donkerrode jumpsuit van Jan Taminiau. Daarbij droeg ze de cape die ze tijdens de inhuldiging droeg over de japon.
0 Comments
Vanavond (plaatselijke tijd in Japan) werd het Staatsbanket gehouden in het Keizerlijk Paleis ter ere van de inhuldiging van Keizer Naruhito. Daarbij waren 10 tafels met maar liefst 370 plaatsen. Gasten zijn onder andere buitenlandse staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders evenals hoofden van overheidsafdelingen.
De keizer en keizerin namen plaats aan de hoofdtafel, waar koninklijke gasten en hoogwaardigheidsbekleders ook plaats namen. De volgorde van de zitplaatsen werd bepaald op basis van regeringsduur of termijn. Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei zat aan de rechterkant van de keizer en koning Carl XVI Gustaf van Zweden zat aan de linkerkant van de keizerin. Koning Willem-Alexander zat naast de Sultan van Brunei. Een opvallend detail: Alle echtgenoten zaten gewoon naast elkaar. Andere leden van de keizerlijke familie waren gastheer/gastvrouw aan de andere tafels.
Orkestleden van de Imperial Household Agency zullen traditionele dans en muziek uitvoeren, terwijl de gasten genieten van aperitieven en verfrissingen in de Shunju-no-Ma Grand Hall. Het stuk"Taiheiraku" zal worden uitgevoerd, als een gebed voor vrede. Het is ook uitgevoerd bij andere feestelijke gelegenheden, waaronder het banket voor de troonceremonie van keizer Emeritus Akihito in 1990.
Naast Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren er uiteraard ook veel andere Koninklijke gasten aanwezig. Koningin Maxima ging gekleed in een nieuwe rode japon met zigzagstrepen van Jan Taminiau. Ze droeg de Mellerio parure.
Koning Mathilde ging gekleed in een champagnekleurige japon, bezet met kant. De ontwerper is nog niet bekend. Qua juwelen draagt ze het Diadeem der Negen Provinciën.
Koningin Letizia van Spanje kiest voor een heel fleurige japon: een fuchsiakleurige japon met bloemen. De japon is een ontwerp van Carolina Herrera. Letizia droeg de grote Fleur-de-Lys tiara.
De Zweedse Kroonprinses Victoria koos voor een japon van Elie Saab. Victoria droeg de japon eerder in 2016. Verder droeg Kroonprinses Victoria Prinses Lilians lauwerkrans diadeem.
Kroonprinses Mary droeg een poederroze japon.
De Koning en Koningin van Bhutan. De Koningin van Bhutan draagt traditionele Bhutaanse kleding.
Koningin Jetsun Pema tijdens de inhuldigingscermonie.
Natuurlijk kijken we ook heel graag even naar de Keizer en Keizerin van Japan. Wat een prachtig paar, en wat is Keizerin Masako prachtig gekleed! Ze draagt de Meiji Tiara, net zoals haar schoonmoeder deed bij het Staatsbanket naar aanleiding van het inhuldigings staatsbanket van Keizer Akihito.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober 2019 in Tokio, Japan, aanwezig bij de inhuldigingsceremonie van de Japanse Keizer Naruhito.
Het Koninklijk Paar was vandaag aanwezig bij de inhuldigingsceremonie, die om 13:00 uur Japanse tijd plaats vond. In Nederland was het op dat moment 6:00 uur, wat de reden is dat we al beelden hebben ;). Vanavond zijn ze aanwezig bij het staatsbanket ter ere van de inhuldiging. Beide vinden plaats in het Keizerlijk Paleis op dinsdag 22 oktober. Morgen zijn de Koning en Koningin ook aanwezig bij het banket dat door minister-president Abe en zijn echtgenote wordt gegeven ter ere van de inhuldiging.
Natuurlijk waren er heel veel andere royals en presidenten aanwezig. Zo zagen we Koning Carl Gustav en Kroonprinses Victoria van Zweden, evenals de Sultan van Brunei en Prins Charles, de Prins van Wales. Kroonprinses Victoria droeg een in 2017 eerder gedragen japon van Escada. Haar nieuwe hoed is een ontwerp van Philip Treacy.
Koning Filip en Koningin Mathilde maakten ook hun opwachting, evenals Koning Felipe en Koningin Letizia.
Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary waren aanwezig namens Denemarken.
Achter Prins Charles en Erfprins Alois zien we Kroonprins Hussein van Jordanië.
We zagen de Koninklijke paren van Bhutan en Tonga. Achter Koning Carl Gustaf zit de Koningin van Bhutan, met daarnaast de Koning. Daar weer naast zitten de Koningin en Koning van Tonga.
Ook Erfprins Alois was aanwezig namens Liechtenstein, evenals de Noorse Kroonprins Haakon. Uiteraard zonder Kroonprinses Mette-Marit, in verband met haar ziekte. Tenslotte zagen we ook Prins Albert van Monaco, met naast hem Groothertog Henri van Luxemburg.
Vrijdag 18 oktober – de staat Kerala Op de laatste dag van het staatsbezoek maakt het Koninklijk Paar een rondvaart op de zogenoemde ‘backwaters’ rond Alleppey. In 2018 is het gebied, dat veelal een meter onder zeeniveau ligt, getroffen door grote overstromingen met veel menselijk leed tot gevolg. Tijdens de rondvaart wordt uitleg gegeven over de maatregelen die worden voorgesteld om overstromingen in de toekomst te voorkomen en hoe Nederlandse kennis daarbij kan helpen. Ook wordt er gesproken over landbouwontwikkeling in het gebied. De Koningin gaat gekleed in een koraalrode japon van Natan.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen Staatsbezoek aan India - Dag 4 Staat Kerala.17/10/2019 Donderdag 17 oktober – de staat Kerala Na een ontmoeting met de gouverneur van Maharashtra in de ochtend in Mumbai, vervolgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het staatsbezoek in de staat Kerala. Zij bezoeken daar in de middag Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek wordt de relatie tussen Kerala en Nederland in het verleden, heden en de toekomst belicht door erfgoedspecialisten uit India en Nederland. Aansluitend krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding door het museum en wonen zij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst bij tussen het Nationaal Archief Nederland en dat van Kerala. Na het bezoek aan het Mattancherry Palace wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Nedspice dat gericht is op duurzame landbouw. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen hier een rondetafelgesprek bij van Nederlandse en Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheid over het bereiken van de SDG’s van de Verenigde Naties, zoals ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Well-being’ en ‘Clean Water & Sanitation’. De dag wordt afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala. De onderstaande screenshots komen uit een video van het AD, zie deze link:
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen Staatsbezoek aan India - Dag 3 Mumbai.17/10/2019 Woensdag 16 oktober - Mumbai De derde dag van het staatsbezoek is in Mumbai. Het Koninklijk Paar bracht hier een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verlenen van sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Tiny Miracles heeft als doel om gemeenschappen in arme buurten van Mumbai te helpen uit de armoede te komen en zelfvoorzienend te worden. In de middag bezocht het Koninklijk Paar het NFIA High-Level Discussion, waar toonaangevende Indiase bedrijven en investeerders spraken over hun huidige en toekomstige investeringen in Nederland. Vervolgens bezochten zij het Indo-Dutch Port Forum. Dit forum staat in het teken van de samenwerking tussen Nederlandse en Indiase havens, (haven)bedrijven en havenontwikkeling. Aansluitend was het Koninklijk Paar bij de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum, aangevuld met kunstwerken van het Chhatrapati Shivaji Museum. ’s Avonds vond de Ontvangst Nederlandse Gemeenschap plaats. De dag werd afgesloten met een kort bezoek aan de Gateway of India, die speciaal voor deze gelegenheid werd uitgelicht met een Nederlands tafereel.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen Staatsbezoek aan India - Dag 2 New Delhi.15/10/2019 Dinsdag 15 oktober – New Delhi Dinsdag, tijdens de 2e dag van het Staatsbezoek van Nederland aan India, bezocht het Koninklijk Paar de 25ste editie van de India Tech Summit. Nederland is dit jaar partner van deze technologie- en innovatiebeurs waaraan zo’n 150 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden deelnemen die met India samenwerken op het gebied van water, voedsel en gezondheid. Tijdens deze summit hielden minister-president Modi en Koning Willem-Alexander een toespraak. Na de opening volgde een rondleiding in de Experience Zone waar demonstraties worden gegeven. Het Koninklijk Paar ging hierbij in gesprek met ondernemers. 's Middags werd een bezoek gebracht aan een publieke school waar aandacht is voor het project ‘Go-Girls-Go’. Dit project richt zich op het ondersteunen van meisjes bij het afronden van hun middelbare school en instroom in het beroepsonderwijs. Het project, waar ook jongens bij worden betrokken, draagt bij aan het bestrijden van geweld tegen meisjes en vrouwen, en de zelfredzaamheid van vrouwen in de maatschappij. Daarnaast was er tijdens het bezoek aan de school aandacht voor de waarde die Indiase scholieren hechten aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Aansluitend sprak het Koninklijk Paar in het Mausoleum van Safdarjung met ongeveer vijftig Indiase alumni die na het afronden van een studie in Nederland naar India zijn teruggekeerd.
Gisteren zond RTL een geweldig interview uit met Prins Constantijn, in verband met zijn 50e verjaardag. Daarbij kwamen ook Prinses Laurentien en zijn drie kinderen, Eloise, Claus(-Casimir) en Leonore kort aan het woord. Het interview, dat werd afgenomen door Diana Matroos, is een mooie afspiegeling van het gewone leven van de prins. Zo mooi om te horen dat Prinses Laurentien en hij ook worstelen met opvoedingsperikelen, zoals bijvoorbeeld smartphones. Fijn dat hij ook dingen van vroeger deelde, en dat hij ook over Prins Friso sprak. Een gewone prins, en wat vind ik het mooi dat hij zo'n beeld van zichzelf laat zien. En... Prins Constantijn, ook al houd u niet van fotosessies, de vrij gegeven foto's zijn erg mooi geworden! Geen wonder met die leuke meiden aan de andere kant ;). De gebruikte beelden komen uit het interview van RTL, dat onder deze link is terug te kijken.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen Staatsbezoek aan India - Dag 1. Het Staatsbanket.14/10/2019 Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen momenteel een 5-daags Staatsbezoek aan de Replubliek India. Vandaag was de eerste dag van het Staatsbezoek. De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket in het presidentieel paleis, waar president Kovind en Koning Willem-Alexander een toespraak hielden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag gestart met het staatsbezoek aan de Repulbike India, dat ze brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala. Deze log zal in de loop van dag en avond worden aangevuld met beelden! Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten. Maandag 14 oktober – New Delhi Het staatsbezoek begint in New Delhi, waar president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind het Koninklijk Paar ontvangen in het presidentieel paleis (Rashtrapati Bhavan). Na de welkomstceremonie worden bloemen gestrooid bij het Raj Ghat-monument, de gedenkplek die is opgedragen aan Mahatma Gandhi. Zoals gebruikelijk bij staatsbezoeken aan India, legt het Koninklijk Paar een krans bij het Gandhi- monument in New Delhi, het Raj Ghat genoemd. Het monument is ter nagedachtenis aan Mahatma Gandhi. Na het leggen van de krans strooien Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bloembladeren over het monument. Vervolgens heeft het Koninklijk Paar een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van India. Aansluitend vindt een gesprek plaats met minister-president Narendra Modi. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de Barapullah Drain. Dit bezoek staat in het teken van de Nederlands-Indiase samenwerking op het vlak van watertechnologie en waterzuivering. Nederlandse en Indiase young professionals geven hier uitleg over hoe de grootstedelijke waterproblematiek in India kan worden aangepakt. Na het bezoek vindt een audiëntie plaats met vice-president Venkaiah Naidu.
|
Categorieën
All
NederlandNieuws over het Nederlands Koninklijk Huis en de Nederlandse Koninklijke familie. Archief
April 2022
|